• Aktualności

    Kremowy serek Dębnik 52 z lebiodką – idealny na LATO

    Dębnicka sezonowa NOWOŚĆ! Przygotowana specjalnie na LATO! Kremowy serek z mleka krów Jersey z pesto ze świeżej lebiodki z dębnickich łąk, liści rzodkiewki, prażonego sezamu i czosnku z olejem lnianym, oczywiście len złoty Dębnik 52. Śmietankowy, pachnący ziołami i świeżością.…

  • Sery dojrzewające w Dębnik 52
    Aktualności

    Dębnickie sery dojrzewające z mleka krów Jersey

    Produkujemy sery dojrzewające twarde i półtwarde – naturalne oraz wzbogacone dębnickimi ziołami i przyprawami: dzikim szczypiorem, lebiodką, kozieradką, czarnuszką, suszonymi pomidorami i chilli. Który wybieracie? Dębnickie sery dojrzewające to produkty dla koneserów i smakoszy. Powstają z surowego mleka krów rasy…

  • Aktualności

    Sery wędzone Dębnik 52

    Ręcznie robione sery ze świeżego, niepasteryzowanego mleka krów Jersey, naturalnie wędzone w dymie, należą do najbardziej popularnych specjałów Dębnik 52. W Dębnik 52 wędzimy zarówno sery twarde typu Cheddar, jak i bardziej miękkie, takie jak bundz. Świeże sery wędzimy kilka…

  • Aktualności

    Serwatka – niedoceniony skarb

    Serwatka to produkt uboczny powstający przy produkcji serów. Wyróżniamy dwa rodzaje serwatki: słodką, która powstaje przy produkcji serów podpuszczkowych oraz kwaśną, otrzymywaną przy wytwarzaniu twarogów. W przeszłości serwatka bardzo często była po prostu wylewana. Niesłusznie. Dziś, ze względu na wysoką…